Pradžia Lietuvos
Agrarinių ir miškų
Mokslų centras
En

Mokslininkė dr. A. Mankevičienė ir doktorantė I. Kerienė dalyvavo tarptautiniame kongrese Kroatijoje

Mokslininkė dr. A. Mankevičienė ir doktorantė I. Kerienė dalyvavo tarptautiniame kongrese Kroatijoje

2015 m. spalio 27–31 d. Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Žemdirbystės instituto Augalų patologijos ir apsaugos skyriaus mokslo darbuotojos dr. Audronė Mankevičienė ir doktorantė Ilona Kerienė dalyvavo Kroatijoje vykusiame tarptautiniame kongrese 8th international congress Flour-Bread ’15, vykstančiame kas dvejus metus. Žemdirbystės instituto mokslininkai jame dalyvavo jau ketvirtą kartą.

Renginio pagrindiniai organizatoriai - ICC (International Association for Cereal Science and Technology) ir Osijeko (Kroatija) universiteto Maisto technologijos fakultetas.

Renginio metu Žemdirbystės instituto mokslininkės pristatė du pranešimus: „The correlation of buckwheat grain phenolic compounds with resistance to mycotoxins“ ir „Key factors influencing mycotoxin production in organically grown winter spelt wheat grains“.

Konferencijoje dalyvavo mokslininkai iš Lenkijos, Kroatijos, Vokietijos, Švedijos, Latvijos, Serbijos, Čekijos, Vengrijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Meksikos, Malaizijos ir kitų šalių. Renginio mokslinė tematika apėmė sveikų ir kokybiškų grūdų, skirtų duonos bei jos produktų gamybai, auginimo ir technologinių procesų taikymą. Daug dėmesio skirta įvairių priedų naudojimui, siekiant pagerinti duonos kokybę ir ją papildyti žmogaus organizmui biologiškai svarbiomis medžiagomis. Išgirsta vertingų minčių ir diskusijų, susijusių su augalininkystės ir jos produkcijos kokybe, maistine verte, inžinerinių naujovių ir įvairių augalinės kilmės priedų (gilių, grikių, burnočių, žalių kavos pupelių ir kt.) naudojimu duonos ir jos produktų gamyboje, siekiant pagerinti jos maistinę vertę.